Victorie Facebook impotriva SPAM-ului - Securitatea Informatica

Victorie Facebook impotriva SPAM-ului

Reţeaua socială Facebook a câştigat în instanţă 360.5 milioane de dolari (265 milioane de euro) de la spammer-ul Philip Porembski din San Jose, California. Bărbatul a fost acuzat că a adus prejudicii grave imaginii Facebook în întreaga lume, informează Le Monde. Ca şi în cazul altor procese câştigate de Facebook în trecut, şansele ca acuzatorul să-şi recupereze banii sunt destul de reduse.

După ce a obţinut ID-urile a 116.000 de utilizatori ai reţelei, Philip Porembski a trimis peste 7 milioane de spam-uri care direcţionau persoanele către site-uri virusate, au declarat reprezentanţii firmei “Sophos”, specializată în securitate IT. Bărbatul a încălcat regulile Facebook şi a compromis conturile a milioane de utilizatori.

Şi reprezentanţii reţelei sociale au scris pe pagina oficială de Facebook (“Facebook’s Fight Against Spam and Spammers” – “Lupta Facebook împotriva spam-urilor şi spammerilor”) că au primit plângeri din partea a 8.000 de utilizatori, dintre care mai mult de jumătate au ales să-şi dezactiveze conturile. ,,Aceasta nu este prima oară când îi târâm în instanţă pe cei care dau spam-uri”, au declarat oficialii Facebook.

  • În 2008 şi 2009, alte două persoane au fost primit amenzi de 873 şi 711 milioane de dolari din acelaşi motiv”. Într-un anunţ postat pe aceeaşi pagină, compania dă asigurări că amenzile usturătoare au rolul de a descuraja fraudele de orice fel pe Internet.
  • ,,Urâm spam-urile şi phishing-ul la fel de mult ca voi şi facem eforturi să ţinem departe aceste practici de Facebook. Avem metodele noastre. Utilizăm sisteme tehnice pentru a detecta automat şi a bloca orice tentativă de spam, vă punem la dispoziţie opţiuni prin care ne puteţi informa dacă aţi devenit victimele spamului, dezvoltăm instrumente unice şi inovatoare pentru a vă ajuta să vă protejaţi contul şi informaţiile personale împotriva persoanelor neautorizate de a le accesa. Investigăm astfel de fraude şi-i aducem pe cei din spatele lor în faţa instanţei” e mesajul transmis de Facebook către toţi utilizatorii.

Sursa: gandul.info

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook


Nici un comentariu inca... Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un raspuns

This site is protected by Comment SPAM Wiper. This site is protected by WP-CopyRightPro