Ultimele actualizari de securitate Microsoft - Securitatea Informatica

Ultimele actualizari de securitate Microsoft

Microsoft a lansat pe 13 decembrie o actualizare de securitate, cu 14 buletine care acopera 20 de vulnerabilitati.

Din cele 14, trei sunt considerate a fi de cel mai inalt nivel de securitate si afecteaza Windows XP, Vista si Windows 7, desi doar una dintre acestea se aplica la Windows 7.

Sase buletine vor necesita o repornire a sistemului, iar restul ar putea necesita un restart, sustine Microsoft.

Pe partea de servere, atat Windows 2003, cat si Windows 2008 sunt vulnerabile, insa varianta 2008 este afectata doar de o singura vulnerabilitate, a declarat Wolfgang Kandek, Chief Technology Officer in cadrul firmei de securitate Qualys.

Cinci dintre cele mai importante buletine afecteaza Office 2003, 2007 si 2010, inclusiv toate versiunile office pentru Apple Mac.

Unul dintre buletine se adreseaza versiunilor Internet Explorer 6-9, in timp ce restul buletinelor se aplica tuturor versiunilor Windows.

Kandek a declarat ca administratorii IT ai companiilor care utilizeaza Adobe Reader 9 se pot astepta la o actualizare care va remediat vulnerabilitatea de tip zero-day atat in Reader, cat si in Acrobat.

“Alternativ, administratorii IT ar putea actualiza la Adobe Reader X, care, desi contine vulnerabilitatea, aceasta nu poate fi exploatata cu succes datorita caracteristicilor sandbox”, informeaza Kandek.

Sursa: computerweekly.com

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook


Nici un comentariu inca... Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un raspuns

This site is protected by Comment SPAM Wiper. This site is protected by WP-CopyRightPro