Securitatea in institutii este zero - Securitatea Informatica

Securitatea in institutii este zero

Cred ca este foarte interesant sa urmarim cum romanii nostri au grija de securitatea internationala, nu credeti? Astazi, revenim putin mai pe plan local si vom analiza putin un articol scris de unul din utilizatorii obisnuiti a unei comunitati de hacking din Romania destul de cunoscuta.

Autorul articolului, ascuns in spatele nickului pyth0n3, a prezentat cateva din informatiile ce se pot extrage in tomberoanele aflate in curtea unei primarii. Acesta nu a dorit sa precizeze orasul in care a reusit sa extraga aceste informatii din motive personale.

Din informatiile gasite in curtea acelei primarii a putut afla parolele de administrator, serialele la diverse versiuni de Windows alaturi de contul si parola ce iti oferea accesul la respectivele sisteme.

“Nu vreau sa postez numele orasului pt ca ar fii prea de tot , oricum pot doar sa mai spun ca am gasit toate facturile din anul respectiv cu toate lucrarile care au fost facute in diverse locuri in oras in care era scrisa suma in euro care a fost varsata pt fiecare lucrare + cine a facut lucrarea ,in cat timp si proiectele lucrarilor care trebuia sa le faca + ce buget aveau la dispozitie in total pe acest an si cum va trebui sa fie distribuit”, raspunde la unul din comentariile adresate de un cititor.

Un exemplu complet al unui “tichet” gasit de respectivul individ.Numarul acestora se duce undeva la valoarea 10, toate avand aceleasi informatii.

Numarul de camera 230
Numele oficiului si cu ce se ocupa : Servici Generale
Numele si prenumele persoanei care lucreaza in acest oficiu
Numarul de telefon fix
Numele calculatorului Pc:Elettrodata
Passwordul: jstǿ31
Product key windows :dgwxk-m6w2v-4r9qd-rfb7k-29kcy

El prezinta si actiunile ce le-a demarat in urma descoperirilor sale, mentionand faptul ca a reusit sa intre in incinta primariei prin alte intrari lasate nesupravegheate.El confirma si faptul ca , aflat in cladire, nimeni nu l-a intrebat care este motivul pentru care se afla in aceasta. Din aceste afirmatii ,rezulta un sentiment extraordinar de neinteres.

La sfarsitul articolului mentioneaza si faptul ca in afara de a extrage resepectivele informatii si a verifica vigilenta paznicilor, acesta nu a facut nimic altceva.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook


Nici un comentariu inca... Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un raspuns

This site is protected by Comment SPAM Wiper. This site is protected by WP-CopyRightPro