Problemele de securitate afecteaza Internet Explorer - Securitatea Informatica

Problemele de securitate afecteaza Internet Explorer

Autorităţile germane au avertizat marţi împotriva unei breşe de securitate a soft-ului de navigare Internet Explorer al celor de la Microsoft ce le permite hackerilor să preia controlul asupra computerelor vulnerabile, transmite France Presse.

Breşă de securitate afectează Internet Explorer it Într-un comunicat, autoritatea germană pentru securitate informatică le-a recomandat utilizatorilor de Internet Explorer să folosească un ‘navigator alternativ’, până când Microsoft va pune la dispoziţie un update pentru a remedia breşa detectată în programul său. ’Pentru a exploata această breşă, este suficient să atragi internautul pe un site pregătit’, care să permită copierea unui cod pe sistemul vizat cu drepturile informatice ale victimei, potrivit Biroului federal pentru securitatea tehnologiilor de informaţie, citat de agenţia franceză de presă.

Victimele potenţiale sunt utilizatorii versiunilor 7 şi 8 ale navigatorului pe sistemul de operare Windows XP, dar şi cei ai versiunilor 8 şi 9 pe Windows 7. BSI anticipează o propagare ‘rapidă’ a acestui tip de atacuri, după ce a constatat că programul ce permite exploatarea breşei poate fi accesat la liber pe internet.

Microsoft a reacţionat printr-un comunicat în care a anunţat depistarea unui ‘mic număr de atacuri precise‘. ‘Lucrăm în prezent la dezvoltarea unui update care să rezolve această problemă’, a explicat gigantul informatic american, care a asigurat însă că acest ‘cod malign’ /malware/ nu îi afectează pe utilizatorii versiunii 10 a navigatorului său.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook


Un raspuns la “Problemele de securitate afecteaza Internet Explorer”

  1. La cate probleme are acest browser nu imi dau seama de ce este inca atat de folosit.

Lasa un raspuns

This site is protected by Comment SPAM Wiper. This site is protected by WP-CopyRightPro