PlayStation – tinta celei mai mari spargeri informatice din istorie - Securitatea Informatica

PlayStation – tinta celei mai mari spargeri informatice din istorie

Informaţiile personale ale celor peste 77 de milioane de utilizatori ai reţelei PlayStation au fost furate în cadrul celui mai mare atac informatic din istorie, potrivit unei declaraţii a reprezentanţilor Sony, relatează The Daily Mail.

Compania şi-a avertizat clienţii că o “persoană neautorizată” a reuşit să “spargă” reţeaua şi să obţină numele, adresa, ţara, adresa de e-mail , data naşterii, datele de logare PlayStation, id-urile precum şi anumite informaţii bancare ale utilizatorilor , se arată pe blogul oficial al companiei nipone. Accesul la reţeaua online de jocuri a fost suspendat de miercurea trecută, însă reprezentanţii Sony au recunoscut de-abia astăzi că măsura a fost luată pentru a încerca să remedieze situaţia.

Reţeaua online care le permite posesorilor de PlayStation să joace unul împotriva altuia a fost închisă pe 19 aprilie, imediat după ce s-a descoperit că a fost spartă. Sony a descoperit “după câteva zile de investigaţii” că datele personale ale utilizatorilor au fost compromise de hackerii care au pătruns în reţea. În afară de informaţiile de autentificare, compania crede că ar fi posibil ca aceştia să fi reuşit să obţină numerele cardurilor de credit şi data la care expiră, însă nu şi codul de securitate. “Pentru siguranţa dumneavoastră, vă recomandăm să fiţi vigilenţi în legătură cu e-mailurile şi telefoanele pe care le primiţi şi care vă solicită informaţii personale”, îi sfătuiesc reprezentanţii Sony pe clienţii lor.

Cum au reusit hackerii sa sparga reteaua companiei Sony

Reţeaua PlayStation a suferit cel mai mare atac informatic care a vizat obţinerea unor informaţii de identificare, spune Alan Paller, director de cercetare la institutul SANS, specializat în securitatea computerelor. El crede că hackerii au reuşit să pătrundă în reţeaua Sony prin obţinerea accesului la calculatorul unui administrator. Cel mai probabil, ei i-au trimis un mail cu un program ascuns care s-a descărcat în computerul administratorului şi care le-a permis să-l manipuleze şi să acceseze baza de date a companiei. Atacul îi afectează pe împătimiţii jocurilor online din toată lumea. Utilizatorii PlayStation pot să acceseze jocurile de pe site, însă, ei nu pot concura unul împotriva altuia – o componentă majoră a reţelei. Serviciul care îi aduce companiei în jur de 500 de milioane de dolari anual ar putea avea de suferit în urma “dezastrului de relaţii publice”, crede Graham Cluley, consultant al companiei de securitate Sophos. “Platforma PlayStation este un adevărat produs de consum. El este prezent în multe case din întreaga lume. Impactul acestui atac ar putea fi cu mult mai semnificativ decât în cazul altor pagini web care au fost sparte”, a mai adăugat el.

Problemele cu securitatea informatică de la Sony s-au agravat după ce grupul japonez a anunţat că hackerii au furat datele personale pentru alţi 25 de milioane de utilizatori ai sistemului său de jocuri de calculator, al doilea atac informatic în mai puţin de o lună, transmite Reuters.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook


Nici un comentariu inca... Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un raspuns

This site is protected by Comment SPAM Wiper. This site is protected by WP-CopyRightPro