Phishing Raiffeisen Bank - Securitatea Informatica

Phishing Raiffeisen Bank

Atacurile de tip phishing se inmultesc si au o predilectie pentru o anumita banca din Romania, care devine cea mai importanta din acest punct de vedere.

E-mail-urile “din partea” Raiffeisen Bank vin in numar din ce in ce mai mare. Ele suna cam asa:

Duminica, 8 Martie 2009, departamentul de securitate Raiffeisen Bank a semnalat incercarea de spargere a bazei de date Internet Banking.
Din acest motiv, pentru siguranta si buna desfasurare a tranzactiilor online, te rugam sa te inregistrezi in noua baza de date, cu o noua masura de siguranta care foloseste metoda de criptare a informatiilor utilizatorului de tipul SSL-Secure.

Desi textul link-ului arata de tip-ul https, iar site-ul este cel oficial al bancii, atunci cand veti da click pe acesta veti avea o surpriza fiind redirectionati catre domeniul humtec.edu.pe.

Din pacate cei care trimit aceste mesaje false au un succes destul de mare pentru ca utilizatorul nu verifica provenienta e-mailului si astfel card-ul propriu este golit prin bunavointa unora cu mana utilizatorului.

Iata cateva aspecte pe care daca le veti lua in considerare nu veti putea fi niciodata pacaliti:

1. Orice e-mail din partea unei banci vi se va adresa in mod direct: “Stimate X,” folosind numele dumneavoastra complet si nu va fi formulat generic.
2. Niciodata banca nu va va solicita introducerea codului PIN pe site-ul acesteia. Daca mesajul primit va solicita acest lucru este clar unul fals.
3. Banca va folosi intotdeauna conexiuni de tip securizat pentru asemenea operatiuni, deci prefixul site-ului va fi https si nu http. Dupa cum vedeti in poza atasata conexiunea este de tip http, iar site-ul Raiffeisen foloseste https.
4. Verificati adresa de la care ati primit e-mail-ul. Daca nu apartine domeniului raiffeisen.ro (in cazul nostru) este falsa.
5. Specific Raiffeisen, acestia nu vor solicita niciodata nume de utilizator, parola prin e-mailSMS.

Aceste reguli se aplica si in cazul altor banci si e-mail-urilor primite din partea acestora.
Mult succes la navigat si atentie la … neatentie!

Sursa: www.faravirusi.com

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook


Nici un comentariu inca... Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un raspuns

This site is protected by Comment SPAM Wiper. This site is protected by WP-CopyRightPro