Phishing okazii.ro - Securitatea Informatica

Phishing okazii.ro

Okazii.ro este probabil cel mai mare magazin online din Romania, dupa cum afirma chiar cei care detin site-ul. Acolo poti pune in vanzare orice produs doresti si poti achizitiona de la altcineva un alt produs (nou sau second hand). Sa zicem ca este un fel de eBay romanesc.

Popularitatea site-ului nu putea ramane “nepedepsita” de catre hackeri. Astfel circula de cateva ore un e-mail de tip phishing, care incearca sa sustraga detaliile conturilor de utilizator.

Continutul sau suna astfel:

Recent am determinat ca login-ul in contul dumneavoastra s-a realizat de pe diferite computere si au fost incercate o gama larga de parole pentru logare. Drept urmare contul dumneavoastra a fost blocat. Pentru a evita stergerea contului de pe Okazii.ro va rugam sa va confirmati datele:

mail phishing okazii.ro

Insa hyperlink-ul este cu totul altul decat textul indicat in mesaj. Astfel, daca veti da click sunteti redirectionati spre pagina: s0106000acd161099.gv.shawcable.net/login/html sau http://www.springhilllaser.com/store/images/login.html. Aceasta nu este insa pagina finala, avand loc o noua redirectionare spre un site a carui adresa incepe cu: http://ghoti.homelinux.net/zencart/images/okazii sau http://74.7.186.214/okazii/04_Sj9SPykssy0x

site phishing okazii.ro

Completarea si trimiterea datelor pe acel site fals, va duce la pierderea contului.
Nu urmati link-urile primite in astfel de mesaje. Verificati doar pe site-ul original, valabilitatea contului.

Sursa: www.faravirusi.com

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook


Nici un comentariu inca... Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un raspuns

This site is protected by Comment SPAM Wiper. This site is protected by WP-CopyRightPro