Numarul de site-uri infectate a crescut de peste doua ori in ultimul an, iar 90% dintre e-mailurile nedorite contin link-uri catre aceste pagini - Securitatea Informatica

Numarul de site-uri infectate a crescut de peste doua ori in ultimul an, iar 90% dintre e-mailurile nedorite contin link-uri catre aceste pagini

Numărul de pagini de internet infectate a crescut cu peste 100 de procente în ultimul an, fata de cel de anul anterior, reies din raportul „2010 Threat Report” realizat de compania de securitate informatică Websense.

Din raport reiese că aproape patru din cinci site-uri „problemă” (80%) sunt pagini care nu aveau ca ţintă atacurile informatice, dar care au fost infectate, iar 90% dintre toate mesajele e-mail nedorite conţineau link-uri către pagini infectate sau distribuitoare de spam.

Mai mult, Websense a subliniat că utilizatorii care caută “breaking news” pe Internet au 22% şanse să intre pe o pagină infectată, în timp ce cei care caută pagini pentru adulţi au 21% şanse.

În raportul firmei de securitate se mai arată că 23% dintre rezultatele căutărilor de divertisment au linkuri către pagini infectate, iar cele mai multe de atacuri phishing provin din SUA. De asemenea, din SUA şi China au provenit, între 2009 şi 2010, cele mai multe furturi de date, iar 52% dintre aceste atacuri au fost realizate prin web.

De asemenea, în raport se arată şi că două din cinci actualizările de stare de pe Facebook conţine un link, şi că din acestea, 10 la sută sunt fie spam, fie malware.

Websense prognozează că numărul de atacuri va creşte în 2011, odată cu apariţia de tot mai multe aplicaţii pentru telefoanele mobile, care vor fi “repurposed” pentru atacurile de spam şi phishing.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook


Nici un comentariu inca... Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un raspuns

This site is protected by Comment SPAM Wiper. This site is protected by WP-CopyRightPro