Facebook recompenseaza hackerii care au semnalat probleme ale site-ului - Securitatea Informatica

Facebook recompenseaza hackerii care au semnalat probleme ale site-ului

Facebook a dezvăluit că i-a recompensat cu peste 40.000 de dolari pe cei care au semnalat diverse bug-uri ale aplicației, în cadrul unui program lansat în urmă cu trei săptămâni, prin care cunoscătoprii erau rugati să raporteze direct la Facebook orice eroare de securitate descoperită, potrivit publicației online ZDNet.

Reprezentanții Facebook nu au vrut să spună câte erori au fost raportate sau rezolvate, însă au declarat recompensele pentru hackeri. Astfel, cea mai mică răsplată este de de 500 dolari, iar cele mai mari recompense, de 7.000 și 5.000 de dolari, au fost date unor hackeri care au întocmit rapoarte cu adevărat bune.

„Sunt extrem de încântat de evoluția acestui program. În primul rând, oameno pasionati de securitate informatică din toată lumea s-au mobilizat pentru a participa”, a declarat Joe Sullivan, șeful departamentului de securitate de la Facebook.

Compania a primit rapoarte din 16 tari și de asemenea a primit cereri de extindere a acestui program și la nivelul site-urilor care au intergrat aplicații Facebook. Oficialii au explicat insă că deocamdată, o astfel de extindere ar fi complicată, din cauză că ar implica și terte părți. În schimb, Facebook a realizat o platformă de securitate care „veghează” la eficiența măsurilor de securitate pe care le implementează partenerii companiei.

Sursa: capital.ro

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook


Nici un comentariu inca... Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un raspuns

This site is protected by Comment SPAM Wiper. This site is protected by WP-CopyRightPro