Doar 29% dintre companii se considera pregatite pentru a rezista amenintarilor informatice - Securitatea Informatica

Doar 29% dintre companii se considera pregatite pentru a rezista amenintarilor informatice

Un studiu realizat pentru HP de Coleman Parkes, una dintre cele mai cunoscute companii de cercetare B2B din lume, a arătat că 70% dintre manageri consideră că se confrunta cu un număr tot mai mare de ameninţări de securitate, iar peste 50% dintre ei cred că numărul breşelor de securitate din companiile lor a crescut în ultimul an.

Doar 29% dintre companii şi 27% dintre responsabilii departamentelor de IT se consideră pregătiţi pentru a face faţă ameninţărilor de securitate. În contextul în care subiectul criminalităţii cibernetice este unul extrem de popular în ultima perioadă în spaţiul corporate, aceste cifre sunt surprinzătoare şi demonstrează încă o dată faptul că este nevoie de o strategie mai clară de securitate şi de investiţii susţinute din partea companiilor. De altfel, respondenţii studiului au declarat ca securitatea va reprezenta o prioritate de business în anul care vine, iar 48% dintre ei au spus chiar ca vor aloca un buget mai mare investiţiilor din această zonă.

Concluziile studiului Coleman Parkes sunt cu atât mai grăitoare cu cât, doar luna trecută, o altă cercetare sponsorizată de HP şi realizată de Institutul Ponemon a arătat că atacurile cibernetice au un impact financiar foarte important asupra companiilor şi a instituţiilor guvernamentale, în ciuda nivelului mare de conştientizare a riscurilor. Astfel, al doilea studiu anual referitor la costul criminalităţii cibernetice a scos la iveală faptul că:

-    O organizaţie cheltuieşte 5,9 milioane dolari pe an pentru a combate efectele atacurilor cibernetice, sumele alocate acestui segment variind de la 1,5 milioane dolari la 36,5 milioane dolari. Organizaţiile cheltuie în prezent cu 56% mai mult faţă de costul mediu calculat în primul studiu de acest gen, publicat în iulie 2010.
-    Într-o perioadă de doar patru săptămâni, organizaţiile incluse în studiu au înregistrat 72 de atacuri reuşite pe săptămână, cu aproape 45% mai multe decât anul trecut.
-    Timpul mediu de soluţionare a unui atac cibernetic este de 18 zile şi necesită, în medie, aproximativ 416.000 dolari. Ambele cifre indică o creştere faţă de perioada analizată în studiul anterior, care a arătat că un atac putea fi soluţionat într-o perioadă medie de 14 zile şi cu o cheltuială de 250.000 dolari.

Sursa: capital.ro

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook


Nici un comentariu inca... Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un raspuns

This site is protected by Comment SPAM Wiper. This site is protected by WP-CopyRightPro