DefCamp – vineri – prima zi - Securitatea Informatica

DefCamp – vineri – prima zi

Conferinta a inceput azi, vineri 29 septembrie la Bran. Nu au fost probleme de organizare, totul decurgand bine (cu exceptia “problemei netului” – lipsa de net in toata vila+sala de conferinte :)). Problema s-a rezolvat si am avut posibilitatea sa scriu articolul acesta.

Prezentarile au inceput la ora 17 cu deschiderea oficiala si prezentarea sustinuta de Andrei Avadanei – “DefCamp – call 2 action”. A fost o prezentare gen “call to arms” (asa cum spune si numele) pentru organizarea si dezvoltarea comunitatii din domeniul securitatii informatice in Romania. De asemenea s-au discutat posibilitati de dezvoltare a comunitatii in viitor. Prezentarile au fost de o ora cu pauze de 10 minute iar nivelul de interactivite a fost ridicat, participantii ridicand diverse probleme pe parcursul prezentarilor.

Urmatoarea prezentare, “Securitatea in secolul 21″ a fost un review al criptografiei de la inceputuri si pana la solutiile folosite in prezent. Au fost prezentate probleme actuale ale algoritmilor criptografici, probleme cu certificatele digitale, etc. O prezentare foarte buna sustinuta de Ilie Valentin.

“Analiza şi evoluţia vulnerabilităţilor web”a fost prezentata de Petre Popescu si a fost o descriere a modalitatilor de exploatare a scripturilor PHP si metode de contracarare. Prezentarea a fost structurata pe exemple si a acoperit de la vulnerabilitati de cookies, XSS, CSRF, SQL inject pana vulnerabilitati CAPTCHA, etc.

Pentru maine, sambata 1 octombrie, sunt programate prezentari dimineata intre 9-13 si Forensic Contest incepand de la ora 14:30, iar duminica programul contine prezentari intre orele 9-11 si apoi premierea castigatorilor din concursul Forensic de sambata.

Va voi tine la curent pe masura desfasurarii evenimentului.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook


2 Raspunsuri la “DefCamp – vineri – prima zi”

Lasa un raspuns

This site is protected by Comment SPAM Wiper. This site is protected by WP-CopyRightPro