Coreeni, furati de un roman - Securitatea Informatica

Coreeni, furati de un roman

Un hacker român a reuşit să înşele peste 95.000 de cetăţeni coreeni, de la care a furat aproape jumătate de milion de euro.

Românul a reuşit să fure, singur, date de pe zeci de mii de carduri bancare. El a instalat un sistem spyware la 36 de magazine, restaurante şi benzinării din Coreea, iar până în luna august a anului trecut numărul victimelor sale a ajuns la 95.266 de persoane.

Ulterior, a oferit aceste informaţii altor persoane, din Malaezia. Acestea au clonat o parte dintre carduri şi au extras din conturile celor păgubiţi zeci de mii euro. Au vândut, la rândul lor, alte informaţii sustrase de român, unor persoane care au fost arestate duminică. Paguba totală ajunge la aproape 500.000 de euro, relatează ediţia de astăzi cotidianului electronic Joong Ang Daily.

Persoanele reţinute acum două zile au declarat autorităţilor că au cumpărat date pentru 51 de carduri, pe care le-au clonat.

Poliţia din Malaezia a precizat că hackerul a fost arestat şi acuzat de furt, dar nu înainte ca traficanţii malaezieni să vândă informaţiile de pe cardurile coreenilor la diferite persoane din întreaga lume.

Pierderile totale vor fi acoperite de instituţiile bancare care au emis acele carduri. La rândul lor, este posibil să-şi recupereze pierderile înaintând procese companiilor care ar fi trebuit să asigure cardurile împotriva atacurilor electronice.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook


Nici un comentariu inca... Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un raspuns

This site is protected by Comment SPAM Wiper. This site is protected by WP-CopyRightPro