Contul de Facebook al lui Mark Zuckerberg spart de hackeri - Securitatea Informatica

Contul de Facebook al lui Mark Zuckerberg spart de hackeri

Pe contul lui Mark Zuckerberg a fost postat timp de două ore un update la status, în care hackerii cereau companiei să le permită utilizatorilor să investească în firmă, în loc să facă afaceri cu băncile.

Hackerii au spart contul de Facebook al lui Mark Zuckerberg
Hackerii au spart contul de Facebook al lui Mark Zuckerberg / FOTO: guardian.co.uk

Pagina de Facebook a lui Mark Zuckerberg, însuşi creatorul reţelei de socializare, a fost atacată de hackeri. Hackerii au updatat statusul lui Zuckerberg, sugerând că firma ar trebui mai degrabă să lase oamenii să investească în reţeaua de socializare, decât să meargă la bănci, informează The Guardian.
Statusul arăta aşa: “Să înceapă hackingul: Dacă Facebook are nevoie de bani, în loc să meargă la bănci, de ce nu le permite utilizatorilor să investească într-un mod social? De ce nu transformă Facebook într-o afacere socială de tipul descris de câştigătorul Premiului nobel Muhammad Yunnus?”

Textul a apărut pe pagina lui Zuckerberg timp de două ore, a avut 400 de comentarii şi 1800 de like-uri.

Mesajul a fost o referinţă la faptul că Facebook a fost evaluată la 50 de miliarde de dolari, după ce Goldman Sachs a investit în companie. Potrivit zvonurilor, compania fie va lista acţiunile pe bursă, fie părţile deţinute de către Goldman Sachs vor fi vândute unor investitori bogaţi, care vor profita de ascensiunea companiei.

Facebook nu a dat încă o declaraţie oficială privind incidentul.

Un expert în securitate a explicat pentru Guardian cum s-ar fi putut produce atacul: “Nu se ştie sigur dacă Mark Zuckerberg a fost neglijent cu parola, a fost un phishing sau cineva pur şi simplu s-a aşezat lângă el la Starbucks şi i-a luat datele prin wireless, folosind o reţea nesecurizată. Dar oricum s-ar fi întâmplat, e o plamă peste faţă, în condiţiile în care Facebook vrea să-şi reasigure utilizatorii că problema securităţii este tratată în cel mai important mod”.

Sursa: realitatea.net

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook


Un raspuns la “Contul de Facebook al lui Mark Zuckerberg spart de hackeri”

  1. Bah asta chiar merita dupa ce a scos suggestul pentru pagini.

Lasa un raspuns

This site is protected by Comment SPAM Wiper. This site is protected by WP-CopyRightPro