Carrier IQ – monitorizarea abonatilor - Securitatea Informatica

Carrier IQ – monitorizarea abonatilor

Autorităţile americane, printre care se numără FTC şi FCC, au pus sub investigaţie compania Carrier IQ pentru a constata dacă aceasta a încălcat sau nu dreptul la intimitate al consumatorilor.

Scandalul a început cu aproximativ două săptămâni în urmă, când Trevor Eckhart, un cercetător în probleme de securitate, a descoperit faptul că majoritatea telefoanelor Android vândute în SUA au instalat un program care interceptează absolut tot ce se întâmplă pe telefon. Aplicaţia nu figurează în lista aplicaţiilor active, însă există un mod de a o depista. Din nefericire, aceasta nu poate fi dezinstalată. Carrier IQ a fost descoperită şi pe iPhone, însă sistemul de operare al acestui terminal permite oprirea aplicaţiei. Carrier IQ înregistrează absolut tot, de la accesările meniului până la numerele de telefon apelate şi mesajele scrise. Apoi, trimite un raport amănunţit către compania producătoare. În prezent, se estimează că aplicaţia Carrier IQ este instalată pe aproximativ 150 de milioane de telefoane vândute în Statele Unite ale Americii.
Publicitate

Cotidianul Washington Post a anunţat că mebrii conducerii companiei Carrier IQ s-au întâlnit cu reprezentanţii FCC (Federal Communications Comission), după o întâlnire cu conducerea FTC. Reprezentanţii Carrier IQ au declarat că nu au nimic de ascuns şi că programul pe care l-au creat nu urmăreşte decât să amelioreze calitatea serviciilor telefonice. În trecut, aceştia au declarat că aplicaţia nu înregistrează şi monitorizează apăsările butoanelor, însă probele au dovedit că afirmaţiile acestora sunt false. (vezi declaraţia oficială a Carrier IQ)

Microsoft, Nokia şi Research in Motion au negat faptul că terminalele lor conţin această aplicaţie. Eric Schmidt, preşedinte al Google, a declarat săptămâna trecută că Carrier IQ „este un keylogger” şi că Google nu are nicio legătură cu această companie sau cu aplicaţia. Cele mai multe telefoane „infectate” cu Carrier IQ sunt, în prezent, HTC şi Samsung.

Sursa: chip.ro

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook


Nici un comentariu inca... Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un raspuns

This site is protected by Comment SPAM Wiper. This site is protected by WP-CopyRightPro