Angajatii cu smartphone sunt veriga slaba in securitatea IT - Securitatea Informatica

Angajatii cu smartphone sunt veriga slaba in securitatea IT

Erorile sau abuzurile angajatilor care folosesc telefoane “smart”, tablete sau laptopuri in scopuri de business constituie cel mai important risc in materie de securitatea informatiilor, potrivit unui studiu Deloitte realizat in 25 de tari, inclusiv Romania.

Amenintarile la adresa securitatii in domeniul IT sunt in crestere si impactul incidentelor de securitate este tot mai mare, se arata in raportul Deloitte, iar companiile de tehnologie, media si telecomunicatii nu reusesc sa faca fata mediului in continua evolutie.

„Capacitatea de a accesa informatii de oriunde si in orice moment a devenit un element esential al vietii noastre cotidiene. Insa acest lucru sporeste si amenintarile la adresa securitatii informatiei”, spune Jacques Buith, consultant Deloitte in domeniul securitatii informatiilor.

Circa 20% dintre organizatiile participante la studiu afirma ca unul dintre principalele pericole cu care se confrunta in acest moment este eroarea umana a propriilor angajati. Un procent de 17% identifica abuzul angajatilor ca o amenintare majora pentru sisteme IT si informatii.

Noile tehnologii impun nevoia adaptarii constante a mecanismelor de securitate. Un exemplu in acest sens este tehnologia cloud computing, pe care aproape o treime dintre companiile chestionate o identifica drept cea mai importanta tehnologie ce va modela viitorul securitatii informatiilor.

Top 5 amenintari asupra securitatii in 2012

  1. Dispozitive mobile (34%)
  2. Brese de securitate implicand terti (25%)
  3. Erori din partea angajatilor (20%)
  4. Adoptarea rapida a tehnologiilor noi (18%)
  5. Abuzul angajatilor in ceea ce priveste sistemele IT si informatiile (17%)

Sursa: realitatea.net

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook


Nici un comentariu inca... Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un raspuns

This site is protected by Comment SPAM Wiper. This site is protected by WP-CopyRightPro