Agentia Nationala de Securitate din SUA vrea sa angajeze hackeri - Securitatea Informatica

Agentia Nationala de Securitate din SUA vrea sa angajeze hackeri

Agenţia Naţională de Securitate (NSA) din Statele Unite este în căutarea persoanelor care ştiu să programeze malware capabil să se infiltreze într-o reţea, să intercepteze SMS-uri, să blocheze atacuri de tip denial-of-service. Nu pentru a-i aresta, ci pentru a-i angaja. Vârsta nu are nicio relevanţă.

Chiar dacă Statele Unite cheltuie bani grei în domeniul apărării, se află în continuare într-o poziţie vulnerabilă în faţa atacurilor informatice, scrie fastcompany.com.

Atacurile îndreptate împotriva reţelelor de calculatoare americane s-au înmulţit de şapte ori între anii 2009 şi 2011, astfel că NSA vrea să diminueze ameninţările din mediul virtual, cu ajutorul unor experţi în securitatea digitală.

Din toamnă, NSA va organiza, în parteneriat cu patru universităţi americane, programe destinate pregătirii de specialişti în cyber-securitate.

Programul NSA este disponibil atât pentru studenţi, cât şi pentru absolvenţii de facultate, care primesc cazare şi masă gratuită, burse lunare şi internship-uri plătite în cadrul unor agenţii de securitate. În schimb, cursanţii se angajează să lucreze pentru guvernul SUA cel puţin doi ani după absolvire. NSA atrage atenţia că hackerii prinşi că au comis acţiunil ilegale virtuale nu vor fi lăsaţi să se înscrie.

Sursa: realitatea.net

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook


Nici un comentariu inca... Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un raspuns

This site is protected by Comment SPAM Wiper. This site is protected by WP-CopyRightPro