250.000 de dolari pentru un concurs de securitate informatica - Securitatea Informatica

250.000 de dolari pentru un concurs de securitate informatica

Grupul informatic Microsoft a oferit o recompensă totală de aproximativ 250.000 de dolari cercetătorilor în informatică pentru care a fost organizat un concurs destinat să distingă cele mai bune metode de a dejuca atacuri împotriva sistemelor informatice, informează AFP.

Acest concurs, organizat cu ocazia conferinţei specialiştilor în securitate informatică, Black Hat, de la Las Vegas (Nevada, vestul SUA), a acordat un premiu unui doctorand în informatică, Vasilis Pappas. Acesta a primit 200.000 de dolari pentru ideile sale ce vizează dejucarea celor mai cunoscute tehnici de piratare din prezent, a explicat directorul pentru activităţi de combatere a pirateriei din cadrul Microsoft, Mike Reavey.

Al doilea premiu este în valoare de 50.000 de dolari. În total, 20 de persoane au participat la prima ediţie a acestei competiţii numite simbolic Blue Hat. Tehnologia concepută de finalişti a fost deja integrată în sistemul Microsoft de protecţie împotriva ameninţărilor, a menţionat un alt responsabil al securităţii gigantului informatic, Matt Thomlinson.

Sursa: Agerpres

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook


Nici un comentariu inca... Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un raspuns

This site is protected by Comment SPAM Wiper. This site is protected by WP-CopyRightPro