Top 10 tendinte in securitatea IT pentru 2011 - Securitatea Informatica

Top 10 tendinte in securitatea IT pentru 2011

O pre-vizualizare a acestora arata astfel:

1. Atacurile Man in the browser (MITB) sunt o amenintare noua cu care se vor confrunta consumatorii si pe care industria hacking le adopta in mare masura, cu atat mai mult cu cat un numar mare de produse de securitate nu sunt indeajuns de mature pentru a trata aceasta problema.

2. Securitatea fisierelor. Cu Sharepoint ca inregistrand cea mai rapida crestere de produs din istoria Microsoft si cu o rata anuala de crestere a datelor de 60%, securitatea fisierelor va deveni o problema de top. Datorita extinderii PCI DSS pentru a se referi nu numai la bazele de date si aplicatiile web, ci si la fisiere, organizatiile vor trebui sa analizeze cu atentie modul de a-si proteja fisierele.

3. Smartphone-urile vor fi noul obiectiv in 2011. Hackerii folosesc dispozitive mobile (smartphone-uri) ca o platforma noua de atac. Cu un numar de aplicatii pe dispozitivele mobile (CRM, Salesforce, accesul la e-mail-uri la locul de munca), acestea vor fi susceptibile de atac.

4. Hackerii si securitatea side-by-side. Asa cum infrastructura IT a organizatiilor se dezvolta, la fel se vor dezvolta si controalele de securitate. Totusi, aceste servicii vor deveni obiective fierbinti pentru hackeri, necesitand o securitate sporita.

5. Amenintarile din interior. Cu mai multe pierderi de locuri de munca preconizate in 2011, vor exista mai multi angajati nemultumiti decat oricand. Acestia vor fi mult mai predispusi sa doreasca sa sustraga informatii, fie pentru a-i ajuta in obtinerea unui nou loc de munca, fie ca act de razbunare, pentru a le trece concurentei.

6. Retelele sociale au inceput sa confunde notiunile de securitate si confidentialitate. 2011 va aduce si mai multa confuzie atunci cand vine vorba despre securitate si increderea oamenilor in retelele sociale.

7. Convergenta reglementarilor intre tari. Convergenta reglementarilor intre tarile OECD va duce la standardizarea legilor privind securitatea datelor si protectia vietii private.

8. Securitatea va deveni o integranta a procesului afacerilor. Cu achizitionarea recenta a McAfee de catre Intel si a Fortify de catre HP, furnizorii ajung sa inteleaga necesitatea de aplica securitatea in tot cursul procesului de contruire a unui sistem. Astazi, securitatea cibernetica nu poate fi separata de operatiunile de afaceri.

9. Securitatea pro-activa pare a fi noua abordare pentru majoritatea practicienilor de securitate si datorita acestui lucru, mai multi hackeri vor fi prinsi. Cu toate acestea, urmare a “industrializarii hacking-ului”, hackerii vor ridica bariera lor profesionala prin “cumpararea” unor grupuri mai mici sau comasare, lasand hackerii mai sofisticati sa se ocupe de domeniul afacerilor.

10. “Hacktivismul” intalneste industrializarea. “Hacktivistii” invata din succesul hackerilor si vor calca in curand pe urmele acestora. Atacurile se vor caracteriza prin tranzitia de la obiective limitate la o gama larga de tinte.

Sursa: smartnews.ro

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook


Nici un comentariu inca... Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un raspuns

This site is protected by Comment SPAM Wiper. This site is protected by WP-CopyRightPro