Metode noi de keylogging - Securitatea Informatica

Metode noi de keylogging

Cercetatorii in Securitatea Calculatoarelor de la EPFL din Elvetia au gasit o noua metoda de a recepta tastele apasate folosind tehnica pe care ei o numesc detectarea radiatiei electromagnetice emisa de fiecare tasta. Grupul de cercetatori au creat pe baza acestei tehnici 4 metode diferite de “ascultare” a tastelor.

Au fost testate 11 tipuri de tastaturi, fabricate intre anii 2001 – 2008 ce se conecteaza atat prin porturi PS/2 cat si USB precum si tastaturi incorporate in diverse laptop-uri. Fiecare dintre aceste tastaturi a fost vulnerabila la cel putin una dintre cele 4 metode. Unele dintre aceste metode au o eficienta de pina la 16 feets (19.81 metrii), chiar si prin peretii unei camere.

Martin Vuagnoux, unul din acesti cercetatori a postat doua demonstratii video pe Vimeo. In prima demonstratie acesta arata cum o antena formata dintr-un cablu cu lungimea de 1 metru detecteaza radiatiile emise de tastatura aflata la cativa metrii distanta. Un software decodeaza cu succes mesajul “trust no one” captat din aceste radiatii.
In a doua demonstratie video se foloseste o antena ceva mai sofisticata ce capteaza cuvantul “password” tastat dintr-o camera vecina.

Cele doua demonstratii video pot fi gasite la aceste linkuri:

Demo 1: http://vimeo.com/2007855?pg=embed&sec=2007855

Demo 2: http://vimeo.com/2008343?pg=embed&sec=2008343

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook


3 Raspunsuri la “Metode noi de keylogging”

Lasa un raspuns

This site is protected by Comment SPAM Wiper. This site is protected by WP-CopyRightPro